VOLCAN DE MI TIERRA

Нийтлэгдсэн он сар: 2023.10.31

Текилагийн түүх
Ацтекүүд анх агава ургамлаар пульк (pulque) хэмээх ундаа бүтээж байв. Энэхүү ундааг агавын шүүсийг исгэж, шашны болон аливаа хүндэтгэлийн ёслол, зан үйлд ашигладаг байсан нь бидний мэдэх текилагын эхлэл билээ. Испанийн эзлэн түрэмгийлэгчид Мексикт ирэх үед тэд мезкал хэмээх maguey төрлийн агавын пульк хувилбарыг хийж эхэлсэн нь Мезкал буюу өөр төрлийн агавын шүүсээр хийгдсэн боловч нэрмэл хэлбэртэй байсан бөгөөд энэ нь Испанийн оршин суугчдын дунд маш хурдан алдартай болсон билээ.

Орчин үеийн Текила нь анх 16-р зуунд Халиско (Jalisco) мужид байрладаг Текила хотод үйлдвэрлэгдсэн байдаг. Анхны текила архины үйлдвэрийг Altamira-ийн Marquis бий болгожээ. Текила нь анх Цэнхэр Агав (agave azul) гэгддэг агавагийн төрлөөр хийгдсэн байв. Энэ төрлийн агавыг өнөөг хүртэл текила хийхэд ашигладаг.

Текила хэрхэн урладаг вэ?
Текила бол цэнхэр агава ургамлаас гаргаж авсан нэрмэл ундаа юм. Уг ундаа нь ихэвчлэн эзлэхүүний 40-60% (80-120 proof) спиртээс бүрддэг бөгөөд Мексикт үйлдвэрлэдэг билээ. Текила нь агава ургамлын голоор хийгдэх бөгөөд үүнийг пина (piña) гэж нэрийддэг. Пинаг шарах шүүгээнд болгож, жижиглэн нунтаг болгоно. Дараа нь целлюлозыг ус, мөөгөнцөртэй хольж, том саванд хоёроос гурван долоо хоногийн турш исгэж дардаг. Исгэлт дууссаны дараагаар уг хольцыг хоёроос гурван удаа нэрж эцсийн бүтээгдэхүүн буюу Текилаг гарган авдаг.

ШИНЭ БҮТЭЭГДЭХҮҮН | VOLCAN DE MI TIERRA
BEFORE TEQUILA WAS A DRINK IT WAS A VOLCANO

“VOLCAN DE MI TIERRA” нь Мексикийн Халиско нутагт 200,000 гаруй жилийн өмнө дэлбэрсэн “ТЕКИЛА” галт уулын хөрснөөс хамт эхэлсэн байдаг.

Өөрөөр хэлбэл ” VOLCAN DE MI TIERRA ” гэдэг нь “Галт уулын нутаг” хэмээн орчуулагддаг билээ.

300 жилийн түүхтэй “VOLCAN DE MI TIERRA” нь “GALLARDO ГЭР БҮЛ” болон “MOËT HENNESSY’ -тэй хамран Мексикийн хөрсний гүнээс гайхамшгийг хамтдаа урлаж байгаа билээ.

+21 Хэтрүүлэн хэрэглэх нь таны эрүүл мэндэд хортой!